Végre! Nem Orbán osztja a jövőben az EU-támogatásokat!

Végre! Nem Orbán osztja a jövőben az EU-támogatásokat!

Az EU nem tűri tovább, hogy a magyaroknak szánt pénzek a vámpírkormányt gazdagítsák. Ezért kell a jogállamiság feltétele, amelyhez minden körülmények között ragaszkodni fognak.

Ha az EU következő költségvetésébe bekerül a jogállamiság feltétele, akkor uniós támogatásra nem pályázhatnak a demokratikus intézményeket romboló kormányok. Rosszul áll Orbán szénája, mert éppen ilyen kormányzást folytat.

Katarine Barley, az Európai Parlament egyik alelnöke a 444-nek nyilatkozott. A politikus azt mondja:

Az EU-s támogatásokat Orbán korrupt rendszerétől akarjuk megvonni, és nem a magyar vagy a lengyel néptől.
A vámpírkormány egyszerre lopja meg a magyar és az európai adófizetőket.

Mindezt nem nézhetik tétlenül. Az Európai Parlament továbbra is azt akarja, hogy a támogatásra szánt összeg célba érjen, vagyis jusson el az adott országba. Még akkor is, ha olyan korrupt vezetőik vannak, mint Magyarországnak.

(…)nem akarjuk megfosztani a támogatásoktól azokat, akiknek szánjuk. Ezért nem a támogatásokkal visszaélő kormányokra kell bízni az elosztását, hanem más szereplőkre (…)Erre sokféle megoldás lehetséges, az is, hogy az EU közvetlenül intézze a közbeszerzéseket, vagy létre lehet hozni új ügynökségeket is. A lényeg az, hogy ne korrupt emberek kezébe kerüljön a pénz – mondja Barley.
Orbán persze zsarolni próbál, azt mondja, hogy ha hatékony jogállamisági feltételek lesznek, akkor ő megvétóz minden mást. Azt tudni kell, hogy Magyarország kapja az egy főre eső legnagyobb támogatást az EU-tól.
Ilyen körülmények között nem ugrálhat túl sokat, mert ha bukjuk a pénzt, azért egyedül a vámpírkormány feje lesz a hibás. Sok mindent lenyomott a torkunkon, de még ő sem lehet olyan ostoba, hogy ezt megkockáztassa. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.20

Arató Gergely: Mi jön még?! Legközelebb a hadsereget küldik a színműs hallgatókra?

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese rámutatott, hogy Orbán Viktor áll amögött, amit Szarka Gábor gépesített lövész ezredes művel az SZFE-vel.

  • 2020.10.20

Teljes káosz Orbán járványkezelése: elveszhetett egy csomó fertőzötti adat

Hétfőn 989 embernél mutattak ki koronavírus-fertőzést, de az adatok hiányosak lehetnek, mert az informatikai rendszer meghibásodott.

  • 2020.10.20

Karácsony jobban kezeli a válságot, mint Orbán

A budapesti védekezés sikere elsősorban a budapestieknek köszönhető, akiknek többsége betartja az intézkedéseket és vigyáz saját és mások egészségére - írta Karácsony Gergely főpolgármester.