Ha így folytatja Szijjártó, csúnyán meg fogják büntetni!

Ha így folytatja Szijjártó, csúnyán meg fogják büntetni!

Ha luxusminiszterként még egy maszkot sem képes rendeltetésszerűen felvenni, mégis mire számíthatunk tőle?

Ahogyan arról az EzaLényeg is beszámolt, péntektől szigorúbb maszkviselési szabályok léptek életbe Budapesten. Erről hétfőn döntött a Fővárosi Közgyűlés. 

Mostantól a taxik, tömegközlekedési eszközök, boltok, bevásárlóközpontok és piacok mellett a mozikban, színházakban, hangversenyeken és cirkuszi előadásokon is kötelező a maszk viselése. 

Azokat, aki megszegik a maszkviselési kötelezettséget, vagy helytelenül hordják, akár 15 ezer forintra is megbírságolhatják.

A maszkot úgy kell helyesen viselni, hogy a szánkat és az orrunkat is takartja.

Ez a hír Szijjártó Péternek különösképp fontos lehet. Ő ugyanis még nagy nyilvánosság előtt is képes szégyent hozni saját magára azzal, hogy nem tudja helyesen felvenni a maszkot. Erre a 444 világított rá egy róla készült fotóval:

(Fotó: Andreea Alexandru/MTI/MTVA)

Bizony. Magyarország külügyminisztere ott tart, hogy még egy maszkot sem képet rendesen felvenni.

Persze luxusfideszeseként neki kevésbé kell félnie a szankcióktól, hiszen taxi helyett saját sofőr szállítja. De az is nagyon valószínű, hogy a boltba se ő maga megy le tejért. A luxusjachton meg aztán biztos, hogy senki nem fogja számon kérni rajta a maszk helyes viselését. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.20

Teljes káosz Orbán járványkezelése: elveszhetett egy csomó fertőzötti adat

Hétfőn 989 embernél mutattak ki koronavírus-fertőzést, de az adatok hiányosak lehetnek, mert az informatikai rendszer meghibásodott.

  • 2020.10.20

Arató Gergely: Mi jön még?! Legközelebb a hadsereget küldik a színműs hallgatókra?

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese rámutatott, hogy Orbán Viktor áll amögött, amit Szarka Gábor gépesített lövész ezredes művel az SZFE-vel.

  • 2020.10.20

Karácsony jobban kezeli a válságot, mint Orbán

A budapesti védekezés sikere elsősorban a budapestieknek köszönhető, akiknek többsége betartja az intézkedéseket és vigyáz saját és mások egészségére - írta Karácsony Gergely főpolgármester.