Budapest demokrata városvezetése elszántan küzd a Liget elpusztítása ellen

Budapest demokrata városvezetése elszántan küzd a Liget elpusztítása ellen

Karácsony: "Egy 200 éves közparkban nem vágunk ki fákat, hogy utána betont öntsünk a helyükre. Ez elvi kérdés." Ideje lenne, hogy ezt a kormány is felfogja!

A szerdán összeült Fővárosi Közgyűlés megszavazta a Városliget beépítésének megakadályozást. Módosították a Városligeti Építési Szabályzatot (VÉSZ), ezzel próbálják letiltani a Liget Projektben tervezett új betoncsodák megépülését.

A kormány újranyitja a Városliget-csatát

A természetpusztító vámpírkormány még kedd éjjel kiadott egy rendelet, amely eleve semmisé teszi a közgyűlés döntését. Láng Zsolt, a Fidesz frakcióvezetője még a szavazás előtt felidézte a kormányrendelet tartalmát: e szerint a VÉSZ módosítása nem vonatkozik a Liget Projektre. Tehát, ha a projekt keretein belül építkezni akar a kormány, megteheti.

Saját törvényeivel megy szembe

Karácsony Gergely, Budapest igazi vezetője szerint a Fővárosi Önkormányzat hatáskörébe tartozik a VÉSZ megalkotása. Ezt maga a vámpírkormány írta elő a Liget-törvénnyel, tehát most saját magukból csinálnak bohócot.

Láng természetesen védte a betonimádók álláspontját. Azzal érvelt, hogy senki nem jelentette be, hogy elkezdik építeni a kérdéses épületeket, és amúgy is több lesz a zöldterület. Ezen kívül beleállt a főpolgármesterbe, mondván, hiányzik belőle a kompromisszumkészség. Mondja ezt pont egy fideszes!

Ráadásul ez természetesen ordas nagy hazugság. Karácsony úgy vélte, ha nem lett volna kompromisszumkész, akkor a már kivitelezés alatt álló épületek befejezését sem fogadta volna el. Sőt, visszaállították volna az építkezés előtti állapotokat. (Tegyük hozzá, a budapestieknek nem lett volna rossz megoldás.) Számos más beruházásnál is hajlandó volt észszerű keretek között engedni, példaként említette az atlétikai stadiont és a Galvani hidat.

Nem hagyják annyiban!

A Fővárosi Közgyűlés már két határozatban világossá tette, hogy aminek az építése nem kezdődött el a Városligetben, az már ne épüljön ott meg. A vámpírkormány értetlenségére nincs mentség, politikai akarnokságból buldózerekkel dúlnák fel a város egyik legértékesebb zöldterületét.

Nem fogják, az ellenzéki vezetés nem engedi! Karácsony megmondta:
Hosszasan sorolhatnám, hogy milyen kompromisszumkészséget mutattunk számos ügyben. Ebben az ügyben elmentünk a falig. A Ligetvédők szerint még tovább is. Nem tudunk, és nem is akarunk továbbmenni! (…) Mi azon az állásponton vagyunk, hogy Budapest egyik legnagyobb büszkeségét, a világ egyik első közparkját nem építjük be. Ennyi!

(HVG.hu nyomán)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.20

Arató Gergely: Mi jön még?! Legközelebb a hadsereget küldik a színműs hallgatókra?

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese rámutatott, hogy Orbán Viktor áll amögött, amit Szarka Gábor gépesített lövész ezredes művel az SZFE-vel.

  • 2020.10.20

Teljes káosz Orbán járványkezelése: elveszhetett egy csomó fertőzötti adat

Hétfőn 989 embernél mutattak ki koronavírus-fertőzést, de az adatok hiányosak lehetnek, mert az informatikai rendszer meghibásodott.

  • 2020.10.20

Karácsony jobban kezeli a válságot, mint Orbán

A budapesti védekezés sikere elsősorban a budapestieknek köszönhető, akiknek többsége betartja az intézkedéseket és vigyáz saját és mások egészségére - írta Karácsony Gergely főpolgármester.