Akár öt lakást is lehetne vásárolni Rákosmentén Matolcsy új festményeinek az árából

Akár öt lakást is lehetne vásárolni Rákosmentén Matolcsy új festményeinek az árából

Az MNB művészetkedvelő elnöke idén már harmadszor vásárolt be a mi pénzünkből.

Matolcsy György a fideszes unortodox jegybankelnök idén már nem először pazarol közpénzmilliókat a nemzeti bank működése szempontjából teljesen felesleges műalkotásokra. Korábban szobrokat vett inkább, de most festményekre váltott - írta meg a Népszava.

18 darab festményt vásárolt összesen 150 millió forintért, tehát festményenként több, mint 8 millióért.

- derül ki az EU-s közbeszerzési értesítőből.

Számításaink szerint ebből az összegből kijönne akár öt normális méretű, jó állapotú XVII. kerületi lakás is. A legtöbb rákosmenti családnak, ha tudnak egyáltalán lakást venni, évtizedeken át fizetnie kell a hitelt a bankoknak. Miközben mi a hitelért gürizünk, a fideszes urak túlárazott képeket vesznek a tőlünk beszedett pénzből.

 

Ez a 150 millió eltörpül ahhoz a 667 millió forinthoz képest, amit néhány szoborra költött.

Ja, igen, később vett még párat 326 millióból

Így a nagy számmisztikus idén összesen már 1 milliárd 143 millió forintunkat szórta el műtárgyakra. Fel sem lehet fogni! Ez akkor is hatalmas összeg, ha pont Matolcsy és párttársai miatt  annak a bizonyos brekegő kétéltűnek az alsó fertályáig sem ér fel a forint. 

 Via. (fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

Matolcsy kispályás gazdájához képest. Orbán a festmények árának százszorosával kedveskedett a kirgiz diktátornak. Számoljuk csak ki hány családnak jutna lakás abból a 15 milliárdból!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Így emlékezhetsz meg idén 1956 hőseiről

Méltó módon emlékeznél meg az '56-os forradalom és szabadságharc hőseiről? Idén több eseményen is megteheted! Mi pedig Facebookon fogjuk közvetíteni a legfontosabb történéseket.

  • 2020.10.22

Karácsony: az EU-pénzek felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel!

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége támogatja a Szabad Városok kezdeményezését, amely célja, hogy az Európai Unió válságkezelő támogatása a kiváltságosok gazdagodása helyett a többség javát szolgálja - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.10.22

Laborország: Ausztria szigorít, Orbán mégsem követi a példáját

Úgy néz ki, a miniszterelnök szabadjára engedte a járványt Magyarországon és a súlyos helyzet ellenére sem vezet be újabb korlátozásokat.